Road Trip, USA 2009

Dag 1 – 04/06/2009

Woensdag nacht liep de wekker om half 3 af. Spullen waren al gepakt, dus konden we even op het gemakje wakker worden. 03:45 zijn we de auto ingestapt en richting Schiphol gereden, totdat Michel zijn lenzen doosje vergeten was… Dus bij Ouddorp omgekeerd en terug naar huis gereden waar we er achter kwamen dat ik hem toch wel bij had. Voor de rest niet veel vertraging opgelopen maar toch zonde van de tijd. Eenmaal bij Quick Parking aangekomen konden we de koffers uitladen en werden we verder vervoerd door het transfer busje richting het vliegveld. We waren rond half 6 al op Schiphol dus nog even een laatste sigaretje doen en dan maar inchecken. Er stond gelukkig geen lange rij dus we waren zo aan de beurt. Eenmaal door de douane hadden we nog even tijd voor een broodje en een bakje koffie. Daarna nog even een boekje en een tijdschrift gekocht voor de lange reis die we nog voor de boeg hadden.

Iberia vlucht 3215 vertrok prima op tijd rond de klok van half 9. Het was een goed vliegtuig met veel beenruimte en lekkere stoelen. De vlucht duurde maar twee en een half uur dus ging lekker snel. Toen we in Madrid aankwamen hadden we het voordeel dat onze koffers meteen naar het volgende vliegtuig gingen zodat we er zelf niet meer mee hoefden te sjouwen. Dus wij op zoek naar onze gate… We dachten dat schiphol groot was maar Madrid doet er ook niet voor onder aangezien we met de ondergrondse metro naar onze gate werden gebracht!! Bij onze gate moesten we weer een aantal vragen beantwoorden voordat we het vliegtuig in mochten. Dit was voor de rest geen probleem dus hier waren we ook weer zo weg. We hadden zo’n anderhalf uurtje de tijd om over te stappen dus was er ook nog tijd voor een sigaretje! Want ja.. in Madrid hebben ze tenminste rokersruimte! Het stelt niks voor want het is midden in de terminal met een paar glazen wanden zonder deuren, maar er mocht gerookt worden! Daarna aan boord gegaan van American Airlines die richting Dallas zal gaan. Ook dit vliegtuig bevalt ons prima. Veel beenruimte, lekkere kussentjes, goed eten en goede service. De vlucht duurt 10,5 uur. Wel de moeite dus. We kwamen in Dallas aan 0m kwart voor twaalf (’s nachts) Nederlandse tijd.

Dus dan is het klokje al bijna rond. Onze huurauto opgehaald. Echt een prachtige “bak”. Op naar het hotel. Ligt maar 7 minuten van het vliegveld. Lekker gegeten. Lekker zwembadje, mooie hotelkamers. Op dit moment ben iok het aan het typen (Nederlandse tijd 5.00 uur) En nog steeds niet moe. Maar dat krijgen we op de terugweg wel, weten we uit ervaring.

Dag 2 – 05/06/2009

Vanochtend rond de klok van 7 opgestaan na een heerlijk nachtje slapen in het La Quinta hotel in Irving (Dallas). We hadden een zeer goede kamer, met heerlijke bedden. Na het ontbijt zijn we vertrokken naar Southfork Ranch aan de rand van Dallas, waar vroeger de televisie serie ‘Dallas’ is opgenomen. We hebben maar meteen een tour genomen die ons alles op de ranch liet zien. Richard en ik kenden de serie niet dus voor ons was het niet zo bijzonder alleen voor vader en moeder was het leuk, omdat ze een heleboel bekende dingen terug zagen vanuit de serie. Na dit bezoek de auto weer gepakt en naar de plek gereden waar John F. Kennedy neer geschoten is. We hebben even bij het gebouw gekeken waaruit de dodelijke kogels zijn afgeschoten. Voor $ 5 per person kregen we ongevraagd een mooie rondleiding van een vriendelijke man die alle details uitlegde. Toch was het best een interessante rondleiding.

We zijn aangekomen in ons volgende hotel in Memphis. We moesten wel 460 mijl afleggen om daar te komen, omgerekend is dit 740,3 km. Dat is van Nederland tot aan de Oostenrijkse grens. Het voordeel hier is dat we maar 2 wegen hoefden te pakken namelijk de interstate 30 die 300 mijl duurt, en de interstate 440 die ook nog eens 160 mijl duurde. Het was lekker rustig op de weg en we hoefden alleen maar recht door te rijden.

Morgen staat graceland en Memphis verkennen op het programma. Nu nog even lekker aan een biertje en dan slapen!

We hebben trouwens een heerlijke auto. Het is een saturn outlook met een dikke v6 motor erin. Maakt amper geluid en is voorzien van leren bekleding en allerlei andere luxe accessoires.

Dag 3 – 06/06/2009

Vanmorgen (6 juni) lekker na het ontbijt naar Graceland. Dit lag maar 200 meter van ons hotel, dus konden we het aanlopen. Hier in Memphis hoor je de hele dag door muziek van Elvis. Na het inchecken, (onze reservering was doorgekomen) werden we weggebracht met een busje naar Graceland. We kregen hier de kans om het leven van Elvis te bewonderen. Indrukwekkend was het grote aantal gouden platen waarmee een hele lange gang behangen was. Zijn speciale outfits, en woonruimten en zijn eigen studiootje kregen we te zien. Eenmaal buiten kwamen we bij de graven van zijn vader/ moeder en broer en van Elvis zelf. Eenmaal weer terug hadden we nog de kans om zijn privéjets te bekijken, zijn auto’s en verder wat hij nog in verschillende films voor rollen heeft gespeeld. Gek he. Deze man is maar 42 jaar geworden, maar heeft volgens mij 3 levens van minimaal 75 jaar achter de rug. Dit kan geen normaal mens aan. Op zich dus allemaal erg leuk om het een keer gezien te hebben.

Daarna zijn we even teruggegaan naar het hotel, om ’s middags naar de Mississippi te gaan. Het doel was om een vaartocht te maken met een raderboot. Deze ging pas om 14.30 uur. Dan maar eerst even naar Beale Street. Buiten lekker op het terrasje gezeten bij de BB King club op het hoekje. Gezellig straatje hoor, met in elke kroeg een optreden van een band. Uiteindelijk toch weer terug naar de raderboot gelopen, want je moet toch een keer op bijna de langste rivier van Amerika geweest zijn. (3766 kilometer lang). Het Mississippi reisje viel uiteindelijk wel wat tegen. Een beetje saai helaas. Dit kwam mede om dat de omgeving niet uitgesproken fantastisch was. Ik had me er meer van voorgesteld. Maar OK, dat mag de pret niet drukken. Daarna weer terug naar Beale Street. Lekker gegeten. Een hele aparte sfeer, maar wel erg leuk tussen die gekke Amerikanen. Heel veel drukte omdat er in het nabij gelegen honkbalstadion een wedstrijd begon tussen Memphis en St. Louis.

Dus tot zover gaat alles hartstikke goed naar wens. Morgen reizen we door naar New Orleans. Best wel weer een aardig stukje reizen maar dat kunnen we op het gemakje doen.
Over ons verblijf in New Orleans zullen we jullie uiteraard weer verslag uitbrengen.

Dag 4 – 07/06/2009

Hallo Fans,

Het wordt steeds leuker. Vandaag vanuit Memphis vertrokken naar New Orleans. Wat een reis weer van ongeveer 470 mijl. Maar dat is maar tikken voor RJ met al zijn reiservaring. Stel je voor dat hij zou afkicken met het autorijden tijdens een vakantie. Daar krijgt ie deze vakantie zeker geen kans voor. Maar het is zo makkelijk rijden. Je zet die gave “bak” in zijn DRIVE en rijden maar. Wegen van 300-400 km lang voor dat je een afslag moet nemen, zijn in Amerika geen uitzondering hoor. De weg naar New Orleans was wel mooi maar zeker eentonig. Allemaal hetzelfde. Maar vooruit, dat mag de pret niet drukken.
Uiteindelijk toch aangekomen in New Orleans. Het hotel La Quinta Inn & Suites aan de Causeway was uiteindelijk toch makkelijk aan te rijden. Moet je voorstellen je rijdt door zo’n stad met veel verkeer. De TomTom stuurt je de verkeerde kant uit en je komt in de sloppenwijken van New Orleans uit. Spannend !!!!!! Maar daar houden we van. We gaan niets uit de weg. Even inchecken in het hotel. Dat viel ook niet tegen want ze rekenden op ons. Daarna maar eens eerst lekker ontspannen in het zwembad. Dat hadden we echt wel verdiend na zo’n rit. Lekker een zwembad voor ons zelf alleen. Lekker hoor met het volle zonnetje. Biertje erbij. Je zou bijna jaloers worden. Naast het hotel is een eetcafee gelegen. Daar lekker gegeten. Richard en RJ hun favoriete spareribs met de welbekende BBQ saus. Yvonne en Michel gingen voor de chicken. Alles was lekker. OK. Wat gaan we vanavond nog doen. Zullen we naar ????????????

Ja dat gaan we doen, naar de Bourbon Street in de French Quarters. Overigens horen we net dat David Carradine dood is. Dat krijgen jullie natuurlijk pas over een paar uur te horen.
Met de taxi raden ze ons aan, want de criminaliteit is nogal groot. Dus besluiten we inderdaad de taxi te nemen. We rijden langs het Superdome, waar vele tienduizenden mensen hebben gezeten tijdens de hurricane Katrina in New Orleans. Dan French Qaurters. Helemaal geweldig. Niet normaal. Overdag rijden er koetsen met opgedirkte paarden ervoor. Maar als het donker wordt, dan gaan de 200 barretjes open met in iedere bar een live band. Echt helemaal toppie. Maar daarnaast gaan ook de hoerententjes open en de verschillende liveshows. Ja ik vertel het maar zoals het was.

Eindelijk weer eens mooie vrouwtjes gezien in Amerika, want die kom je daar normaal gezien niet tegen. Het is vaak allemaal maatje XXXXXXL. En dat is echt niet mooi. Maar dan komen we op een hoek van een straat. Daar staat een band te spelen. Echt niet gewoon meer. Fantastisch.

Dag 5 – 08/06/2009

Hallo Fans,

De vakantie hebben we vandaag voortgezet met een reisje naar Panama City Beach vanaf New Orleans. Vanmorgen redelijk goed ontbeten in het hotel. Het was druk in het hotel, maar we hebben een beetje aan het lopende gegeten. Hier kunnen we zelf de wafeltjes bakken en brood roosteren. Lekkere Muffins, kopje koffie erbij. Prima hoor. Uitgecheckt en vervolgens de reis naar Panama City Beach ingezet. Dat verliep weer goed. Het ging nu “maar” om 260 mijl. We hebben het rustig aangedaan. Zo hier en daar eens even uit de auto om even te relaxen en wat foto’s maken van de omgeving. Vandaag was het een dag van tegenstellingen. New Orleans is wel de meest arme stad die ik tot nu toe gezien heb, op Jakarta na. En hoe verder we richting Florida kwamen, knapte het zienderogen op. We hebben al weer aardig wat Staten van Amerika aangedaan. Vandaag zijn we vanuit Louisiana, door Mississippi, en via Alabama naar Florida gekomen. De dagen ervoor Texas, Arkansas, Tenessee. Vorig jaar Nevada, Arizona en Californie. Zoals jullie weten heeft Amerika 51 Staten. Het zou toch een mooie doelstelling zijn om ze allemaal een keer aangedaan te hebben.
In Florida is het een en al rijkdom. Wat is het toch een arm zootje in New Orleans. Wat een tegenstellingen op deze dag. Onze TomTom deed het fantastisch vandaag. Leidde ons in 1 keer naar de plaats van bestemming. Vandaag een paar keer op een rustplaats uitgestapt, maar ook een keer bij de WAL Mart. Dit zijn winkels waar echt alles te krijgen is. Zo allemachtig groot. We hebben er wat inkopen gedaan voor de hobby van Yvonne, het scrappen natuurlijk. Wat te eten, drinken en weer verder op weg. Het weer was toch erg goed. 83 graden Fahrenheit, zeg maar 30 graden Celcius.

Veel moois onderweg tegengekomen, zie de foto’s maar. Dan wordt je erg benieuwd waar je straks weer terecht zou komen. Nog 6 mijl en dan zijn we er. Deze keer is het een Days Inn. Het was er erg druk met allemaal jonge mensen. Wij verwachten dat het allemaal studenten zijn van de Highschool die geslaagd zijn. De traditie is dat ouders de kinderen als ze slagen op vakantie sturen. Maar niet erg, dat maakt het allemaal levendig. Onze hotelkamer is prima. Weer alles erop en eraan. En dan te bedenken dat we de 7de verdieping hebben met uitzicht op zee. Het hotel staat exact aan zee. Heel apart is het mooie witte zand en het heldere water. Palmbomen kunnen zeker nog iets beter, maar dat komt eraan bij de volgende stops. Lekker gezwommen in de Golf van Mexico. Watertemperatuur is zelfs voor RJ goed. In 1 keer door. Je zou maar kunnen zeggen he dat je daar geweest bent. Om 19.00 van het strand af waar de zon al wat onder ging. Even een boterhammetje gegeten en een bakje koffie. Douchen en op het balkon relaxen bij het beluisteren van de ruisende zee.
Dat is het gewoon helemaal.

Morgen gaan we al weer verder met de reis. Naar Orlando. Ook niet gek hoor. Wel weer een kleine 350 mijl rijden. Maar dat gaat goed. We blijven in Orlando 3 dagen. Dan is het autorijden wat minder. Daarna bij de Cocoa Beach bij Cape Canaveral.

Dag 6 – 09/06/2009

Vandaag een reisdag van New Orleans naar Orlando. Reis verliep goed. Een paar keer eruit geweest. Lange wegen, niet al teveel te beleven jammer genoeg. Maar ja, je rijdt ook over de snelweg en dat is geen toeristische route. Vanmorgen hebben de jongens eerst nog in de Golf van Mexico gezwommen. Om 8.00 uur was het al druk op het strand. Om 10.30 uur zijn we gaan rijden, nadat we lekker ontbeten hadden.
Het aardige is, dat we nu zelfs de klok een uur naar later moeten verzetten. We zitten nu in de New York zone. Orlando binnen komen rijden is op zich wel leuk. Je ziet overal de rollercoaster bovenuit steken. Jongens ook gelijk enthousiast natuurlijk. Dus zeker de moeite waard om hier een paar dagen te vertoeven. Sea World is zeker een van de attracties. We moeten nog een ei leggen over de tweede dag. Wordt het Disneyworld of Universal Studio’s. Nou ja we gaan het wel gewoon zien. Ons hotel ziet er weer erg goed uit. Gewoon prima. Buiten zwembad, prima douche en hotelkamer. Nee wat dat betreft treffen we het geweldig hoor, ook al hebben we zelf alles geboekt. Doet niets af van vorig jaar waarbij het reisbureau alles heeft geboekt. We gaan onze ervaringen weer bijhouden voor de komende dagen. Overigens was de temperatuur vandaag even 98 graden Fahrenheit wat zo overeenkomt met een 35 a 36 graden. Het begint nu ook lekker te flitsen aan de lucht, dus hebben we besloten er vanavond maar niet meer op uit te gaan.

Allemaal de groetjes weer.

Ik heb een paar foto’s toegevoegd die ik vanavond nog geschoten heb. Het is nu zelfs nog gewoon 25 graden (11 uur ‘s avonds) Morgen komt er wel weer een verslag van 10 juni.

10 juni: Oh ja. Richard krijgt morgen de uitslag van zijn SDV examen. We gaan het afwachten. Of hij helemaal voor zijn diploma slaagt weten we pas op 17 juni. Dat wachten we allemaal met spanning af.

Dag 7 – 10/06/2009

Vandaag was het dan zover, Seaworld was aan de beurt. Wat een prachtig park is dat. En wat hebben we genoten. We werden lekker makkelijk van het hotel af weggebracht met een shuttle busje. Je kunt het ook maar treffen he. Bij binnenkomst zagen we al dat we in een goede periode in Orlanda zitten. Het was namelijk niet overweldigend druk. Dus we konden eigenlijk direct in elke attractie die we maar wilden. Voor Richard en Michel waren de rollercoasters het absolute hoogtepunt, maar Seaworld biedt toch wel iets meer. Flamingo’s, Krokodillen, Walrussen, Pijlstaartroggen, Haaien en nog veel meer van dat gedierte. Uiteindelijk hebben we de shows meegemaakt van de de dolfijnen, orka’s (2 keer). Dit ging om de middag show en een spectaculaire avondshow met mooi lichtshow. Het was heerlijk weer, toch wel zo’n 33 – 35 graden Celcius. Zelf natuurlijk ook nog wel in verschillende attracties gezeten wat ook met hoge snelheden te maken heeft. Dus we zijn verder niet flauw. Absoluut de moeite waard vandaag weer. Ook een hoogtepunt was het voeren van de dolfijnen. Dat is toch een leuke ervaring. Zie de foto’s maar.

Dag 8 – 11/06/2009

Hallo allemaal.

Wat zijn we blij met jullie leuke reacties. Dat verdient echt een pluim voor jullie allemaal. Maar het is ook allemaal schitterend ook. Zoals die dolfijnen- en orka shows dat gaan we never nooit meer vergeten. Dat is wel zo goed in elkaar gezet. Alles klopt de show, de daarbij gekozen muziek, de sfeer in dat “stadion” Voorafgaand de WAVE doen enz enz. enz. Wat wij Nederlanders gek vinden doen de Amerikanen direct mee. Dat is echt zo. Een Nederlander is zo verschrikkelijk nuchter en een Amerikaan vindt gewoon alles mooi en doet direct van begin af aan mee. Een Nederlander wacht eerst af, dan begint tie een beetje mee te klappen, en als het dan echt wat wordt, worden we enthousiast. Maar de Amerikanen doen ook echt om het minst of het geringste mee.
Cultuurverschil tot en met.
Maar wel leuk om te ervaren. Vandaag naar het Disneyworld park geweest. Geweldig natuurlijk. Weer met het busje opgehaald bij het hotel. De shuttleservice is gratis dus daar lusten we natuurlijk wel meer van. Langs 3 andere hotels en door naar een soort van distributiepark Disney Epcot voor mensen. Tientallen bussen staan er te wachten, parkeerterreinen die zo groot zijn dat het niet te overzien is. Wij vragen ons af waar we naar toe moeten. Raadplegen de borden, en dan wordt het duidelijk. Rondom Ebcot liggen veel verschillende Disneyparken, maar Disneyworld Magic ligt 10 mijl verder. We kunnen dit alleen bereiken door een monorail te nemen, tussendoor een keertje overstappen en dan komen we er. Groot, Groter, GROOTST. Om het park binnen eerst tassencontrole en tickets kopen.En ja dan is het eigenlijk Disney Parijs, maar dan een beetje groter. Disney Parijs hebben we in 1995 aangedaan. Wat waren de jongens toen nog klein. Maar wat heb ik veel van die herinneringen weer even teruggekregen op mijn netvlies. De verklede Disney figuren, de verschillende attracties die zij toen natuurlijk heel mooi vonden zoals It’s a Small World. Maar nu waren natuurlijk de wat spannende attracties in trek. Jammer dat Space Mountain niet in gebruik was. De jongens hadden zich daarop zeker verheugd.Frontier Island hebben we b.v. Splash Mountain gedaan en Adventure Island hebben we de Jungle Cruise gedaan. Die hadden ze destijds niet in EuroDisney.

Maar al met al was het weer een leuke ervaring. We kunnen niet zeggen dat Orlando veel mooier is dan EuroDisney. EuroDisney doet heel goed mee.

Ik zal weer een paar foto’s van onze ervaring erbij zetten en lees graag weer jullie reacties.

Nog even lekker in het zwembad geweest bij het hotel. Om 22.00 uur was het gewoon nog een kleine 25 graden. en het water had ongeveer de temperatuur van een lekker badje thuis. Het is het niet normaal zo lekker allemaal. De mensen die we ontmoeten zijn echt erg aardig. Je hebt altijd wel een praatje.
Dus wat dat betreft niets anders dan de ervaringen van vorig jaar.

Dag 9 – 12/06/2009

Vanmorgen vanuit Orlando vertrokken na twee prachtige dagen te hebben beleefd. Met Seaworld toch echt wel als hoogtepunt. Het was ook zo verschrikkelijk warm in de Magic Kingdom (Waltdisney park). Het was zeker 36 graden Celcius. Dit schijnt een record aan warmte te zijn in deze periode.En wat waren er ongelooflijk veel mensen. Wagonladingen vol. Af en aan. Maar na 1 uur en 3 kwartier rijden zijn we aangekomen in Cocoa Beach. Echt een leuk plekje aan het strand. We waren veel te vroeg om in te checken, dus zijn we eerst naar het strand gegaan. Dat is van het hotel af nog geen 3 minuten lopen. Ook hier weer heerlijk weer. Ik denk 34 graden Celcius. Hier ook weer een record voor deze regio in deze periode. In Nederland wordt volgens mij ook telkens een record gebroken maar dan wel met extreme lage temperaturen voor de tijd van het jaar. We moesten dus wel heel erg oppassen met het verbranden. Toch gebeurde het natuurlijk wel, want je bent gewoon altijd te laat. Nu zaten we weer ineens aan de Atlantische Oceaan. Water temperatuur was echt heerlijk. En best wel redelijke hoge golven. Dus het plaatje weer compleet, zon, zee, strand en palmboompjes. Rond een uur of 17.00 ingecheckt in ons nieuwe hotel. Benieuwd wat we nu weer gaan krijgen, maar het ziet er echt weer goed uit. Alles voorhanden. Koelkast, Magnetron, Televisie, Airco. Niets om te klagen.

Nu bezig met de voorbereidingen voor morgenochtend. De lancering van de Space Shuttle Endeavour STS-127. Allereerst was het voor ons van belang of onze tickets in het hotel aangekomen waren. We hadden de tickets voor de lancering via internet besteld en laten afleveren bij ons hotel. De kaarten waren inderdaad ontvangen, en we kregen ze direct bij het inchecken. Dus dat gaat lekker.

Vervolgens moeten we morgenochtend heel vroeg op Cape Canaveral staan, 5.30 uur wel te verstaan. Dat is lekker op tijd. De lancering vindt plaats om 7.17, dus we moeten toch wel een goed plekje kunnen bemachtigen.

We zijn wederom maar weer eens de grote WAL MART binnen gegaan. Daar lekker wat te drinken en te eten gekocht. Je kunt niet altijd naar de Mc Donald he of Denny’s.

We gaan vanavond vroeg naar bed om morgen vroeg startklaar te staan voor 1 van de grootste ervaring die je tijdens je hele leven kunt opdoen. Zo’n kans is er maar zelden. Op de televisie besteden ze heel veel aandacht aan de lancering. Dus daarop gaan we het zeker ook een keer terug zien via YouTube. Daar heb ik de lancering van de STS-126 ook vanaf geplukt voor mijn hyves pagina. Maar op de televisie geven ze nu aan dat het bijna het meest bedenkbare perfecte weer voor een lancering op komst is.
Is dat wat. Zullen de rollen toch een keer helmaal omdraaien dan.

Fantastisch.

Leef weer met ons mee. Misschien wordt er in Nederland ook aandacht besteedt aan de lancering.
Je zult ons dan wel niet zien staan tussen de mensenmassa. Want het wordt er heel erg druk.

Groetjes allemaal weer.

Dag 10 – 13/06/2009

Dag allemaal,

Weer vele reacties van jullie allemaal op het reisverslag van 12 juni, waar ik ook al bekend maakte dat de lancering van de STS-127 Endeavour niet doorging. Een van de dingen waar we geen spijt van hebben is namelijk dat we onze laptop meegenomen hebben. Al was het maar om weer b.v. de reisafstand voor de volgende dag te bepalen, adressen opvragen, ING Bank niet te vergeten. Maar ook gewoon prima om de reisverslagen bij te houden en jullie van info te voorzien hoe het ons vergaat. De lancering wordt minimaal 4 dagen uitgesteld. Wat een grote tegenvaller was dat toch vanmorgen om 4.30 uur, want ook vandaag kregen we te horen van mensen die dit als eens eerder gezien hadden, dat dit een van de mooiste ervaringen is die je in je leven kunt opdoen. Maar goed we hebben ons erbij neergelegd en gelijk maar verder slapen tot een uur of 8. Ontbijten in het hotel, en daarna het plan maken voor de dag. We besloten natuurlijk om toch naar Cape Canaveral te rijden. Ongeveer 14 mijl van het hotel af. Aan gekomen bij het Visitor centrum zagen we al snel dat het een gewone bezoekersdag zou worden. Onderweg zagen we trouwens gewoon krokodillen in het wilt rondom Cape Canaveral rondzwemmen. Deze dieren worden hier in Florida beschermd. Florida heeft ook wel de bijnaam als Orange State maar ook Crocodile State. We konden helaas niet stoppen om een foto te maken, maar het is echt waar. Eenmaal binnen, kwamen we als eerste bij de Rocket Garden. Hier staan alle verschillende raketten (replica’s) die ooit gebruikt zijn tentoongesteld. Mooi gezicht. Ik heb er aardige foto’s van kunnen maken. Daarna zijn we verschillende bioscopen in geweest. Daar was het verleden maar ook hoe ze werken aan de toekomst, gebruik makend van de moderne technologieen. Daarna met de bus naar een ander gedeelte. Hier konden we de Saturnus V (Apollo 8) geheel bewonderen. De verschillende trappen 1,2 en 3. Wat een enorm groot ding is dat. We voelden ons klein vandaag. Buiten konden we het lanceringsplatform zien op 3,5 mijl afstand. Hier zitten normaal gesproken de familie leden van de astronauten tijdens een lancering. Maar het is toch nog ver weg hoor.

We hebben verschillende simulatoren kunnen doen, waaronder een simulator de start van een Endeavour nabootste. Tijdens de eerste minuut zit de snelheid op 1000 mijl/per uur. Na 8 minuten is de snelheid 17000 mijl per uur. Ondertussen gooit ie dan nog even wat brandstoftanks af. en dan ben je in de ruimte. Leuke ervaring.

Het was vandaag weer bloedje warm. Zeker weer 33 – 34 graden. Vanavond was er nog een fikse onweersbui, dan koelt het wel even af gelukkig.

Ik zou zeggen bekijk de foto’s maar weer even dan heb je weer beeld bij mijn verhaal.

groetjes van ons allen.

Dag 11 – 14/06/2009

Hallo mensen,

Terwijl het bij jullie alweer 2.37 uur is ben ik weer aan dit reisverslagje bezig. Vandaag toch weer een prachtige dag. Vanmorgen ontbeten in het hotel. Dat was weer als vanouds goed. Spulletjes ingepakt en weer op doorreis naar het volgende station. Key Largo.
Key Laro ligt nog onder Miami.We hadden 260 mijl voor de boeg maar hadden er ook weer alle tijd voor uitgetrokken. En om dat het zondag is was het zeker niet druk op de weg. Uit Cocoa Beach nog even een paar leuke foto’s gemaakt. Eigenlijk lieten we deze dag maar een beetje op ons af komen. De TomTom ingesteld. Als je dat ding niet had dan zou ik het rijden in Amerika niet aandurven hoor. Nu kun je gewoon verkeerd rijden en je wordt toch weer automatisch terug geleid. Onderweg natuurlijk weer een keertje tanken. De brandstofprijzen zijn zelfs in deze 2 weken ook al weer gestegen. 1 Gallon ( 3,78 liter) kost 2,70 dollar ( deel dat maar door 1,4 om het in euro’s te krijgen. Maar het komt er op neer dat je 70 liter hebt voor 50 euro. We zijn een stuk de toeristische route gereden en de rest de Interstate (snelweg). We hadden veel gehoord van Fort Lauderdale. Daar zijn we dan ook maar even langsgereden. En inderdaad het was mooi. Hier komen ook de opnames vandaan met Herman de Blijker met Herrie aan de Horizon. We hebben de grote Cruiseschepen zijn liggen maar foto’s maken was niet makkelijk. Dan zit je heel dicht bij Miami. Dus hadden we al een voorproefje om dat dit onze laatste stad is van deze vakantie. Het was weer zeer warm vandaag. Zeker weer de 36 graden aangetikt. Dus kun je eigenlijk niet in de volle zon lopen. Na Miami gehad te hebben door naar Key Largo. (ongeveer een uurtje rijden. Een aantal bruggen over om de eilanden te bereiken. Mooi hoor, ook alvast een voorproefje van de Everglades waar we morgen naar toe zullen gaan. Dan in Key Largo aangekomen, het hotel was makkelijk te vinden. En het ziet er weer perfect uit. Achter het hotel ligt het strandje. En dat was een heerlijke verrassing. Dat is nu echt het sfeertje waar we op gehoopt hadden. Ondertussen was het wel wat gaan onweren maar weinig regenval. Maar op het strandje hadden we een mooi zicht op zee. De palmbomen, lange aanlegsteigers voor de bootjes. En een eettentje om te eten en te drinken. De tropische sfeer werd nog verder compleet gemaakt door een live optreden van een muzikant met een steeldrum.
Dat was onder het eten en het nuttigen van een biertje erg gezellig. Daarna nog even wat gezwommen in het zwembadje waarvan de temperatuur weer aangenaam hoog was (voor RJ althans).
Nu we toch in Amerika zijn volgen we vanavond de laatste basketbalwedstrijd tussen Orlando en de Lakers uit Los Angeles. Overigens is de laatste de favoriet van Michel en Richard. Dus afwachten wie er zal winnen. Zo staan alle dagen die we hier meemaken elke keer weer voor “DIK” genieten.

Doe er weer wat foto’s bij en zal zeggen allemaal weer de groetjes van ons allemaal.

Dag 12 – 15/06/2009

Hallo hier zijn we weer !!!

Weer een leuke dag beleefd. Vanmorgen naar de Everglades gegaan. Dat is een uitgestrekte moerassige omgeving. Daar vliegen ze met de propellorboten over de vlakte heen. Maar in de stille watertjes verschuilen zich de krokodillen. We hadden gekozen voor een krokodillenfarm waar natuurlijk krokodillen te zien waren. Ze gaven zelfs een show met die beesten, zoals Steve uit Australie dat deed. Maar we gingen natuurlijk voor het meest fascinerende en dat was voor ons met zo’n bootje mee. Pas om 9.00 uur vertrokken. De afstand was maar 14 mijl. Mooi op tijd aangekomen. Na 5 minuten konden we gelijk met het bootje mee. Echt waar, fantastisch was dat. We hebben veel op film , maar ook wel een paar leuke foto’s. Daarna de krokodillen show. Ook leuk om zo’n babykrokodilletje eens vast te houden. Daarna zijn we doorgereden naar Key West. Dit is het zuidelijkste puntje van Amerika. Key West is gewoon een leuk toeristisch dorpje. Onderweg is het 1 lange weg en het begon even behoorlijk te regenen. Maar weinig last tijdens de autorit. Je denkt dan nog dat het door een buitje aardig afkoelt, maar dat is schijn. De temperatuur is zo weer terug op de 33 – 34 graden. De rit gaat dan over zeer veel bruggen die de Florida Key eilanden met elkaar verbind.
Goed weer voor een 90 mijl. Maar dat ging ook best snel. Aangekomen in Key West het een en ander aan siteseeing gedaan. En natuurlijk het meest zuidelijke punt opgezocht. Dit wordt gekenmerkt door een boei met een tekst.
Eigenlijk is de afstand maar een kleine 90 mijl van CUBA.

Uiteindelijk weer terug naar Key Largo. Lekker gegeten, En weer terug naar ons vertrouwde plekje aan zee. De zonsondergang was nu echt mooi. De volle zon ging onder. Het een en ander uitgeprobeerd met het fototoestel. Volgens mij is het resultaat aardig. De hangmat deed het al goed. Nu vanavond nog even lekker met de jongen aan het volleyballen geweest en dan is het tijd voor een biertje. En dan gaan we te bed. Toch nog maar eerst weer even een verslagje van de dag.

In totaal hebben we nu 2400 mijl gereden. We hebben nog 68 mijl te gaan naar onze laatste bestemming Miami.

Dus de 2500 mijl moet te halen zijn. Dat is dan 600 mijl meer als vorig jaar maar toen waren we er minder dagen.
We hebben nog lang geen heimwee zul je begrijpen maar toch komt het eind al een beetje in zicht. Maar we gaan nog vreselijk genieten van Miami.

groetjes

RJ, Y, M, R.

Dag 13 – 16/06/2009

Vandaag de grote dag naar Miami. Je kunt alle dorpjes en steden gehad hebben maar Miami is toch iets speciaals. Zoals gezegd was dat maar een afstand van een kleine 80 mijl. Dus dat verliep erg snel. Dan zie je op een gegegeven moment dat mooie grote Miami (skyline) op je af komen en dan is het maar te hopen dat je de goede afslagen neemt. Dat verliep allemaal geweldig. Als eerste bezochten we de Bayside Mall. Parkeergarage opgezocht. Auto weggezet. Eenmaal in de Mall zochten we al snel naar een basketbalschoenenzaak. De jongens waren beiden aan nieuwe basketbalschoenen toe. Nou daar zijn ze in geslaagd hoor. Echte “JORDAN’s” gekocht voor een heel redelijke prijs. En dat gezien dat je die dingen in Nederland niet of moeilijk kunt krijgen en zeker niet voor deze prijs is dit heel speciaal zoals je zult begrijpen. We gaan verder, naar het hotel. Druk druk aan de OCEAN drive. Dit is echt de beste plaats aan MIAMI Beach. Tussen de verschrikkelijke mooie en dure hotels waren wij er toch in geslaagd om via internet een mooi hotel te boeken voor een redelijke prijs. Maar we zitten er wel direct tussen, en dat is zeer speciaal. Het regende heel hard op het moment dat we aankwamen. Maar wel erg kort. Dus daarna weer snel de 34 graden. Warm hoor. Auto leeggehaald, en de auto teruggebracht naar ALAMO. Deze inleverlocatie ligt maar een mijl van het hotel af. We willen ook nog even graag naar Miami INK. Dit zien de jongens graag op Discovery channel. Dit ligt maar 0,3 mijl van het hotel af.
Dus teruglopen naar het hotel. Daar zien we toch opeens een partij politie auto’s en motoren en drommen met mensen. Wat is daar toch gebeurt. Er stond al een tentje, zoals bij Theo van Gogh toen hij doodgestoken werd.
Nou dit was een moment van jeetje, jeetje.
Maar al snel bleek dat we in en film mee zouden kunnen spelen of een nieuwe serie. Deze serie gaat heten Fire in the Hole. Publiek moest meedoen, want dat was nodig voor de set. Ik mocht er niet op met mijn T-shirt met Dockers erop. Of ik moest mijn T-shirt omdraaien of uit doen.

Pfffff.

Dit allemaal op de Ocean Drive. Lache man. Er lopen hier figuren rond. Zo extreem maar wel leuk.

Vanavond gaan we de buurt nog een beetje verkennen en daarna lekker slapen. Nu hebben we nog 2 lange dagen om lekker tot rust te komen van alle belevenissen van de afgelopen periode.

Nog even een antwoord voor Cathy. Nee Yvonne was redelijk snel vertrokken toen we de kans kregen om dat krokodilletje vast te houden. Maar het is best leuk en niet gevaarlijk.

Groetjes weer
RJ, Y, M, R.

Dag 14 – 17/06/2009

Hallo iedereen,

VANDAAG DE 1NA LAATSTE DAG :|….

Vanochtend zijn we weer rond een uur of 9 opgestaan. Het was een spannende dag omdat Richard zijn uitslag kreeg van zijn examen. Het zou tussen 4 en 6 uur Nederlandse tijd bekend worden gemaakt. Hier zouden we het dan tussen 10 en 12 uur in de ochtend te horen krijgen. Helaas kregen we het slechte bericht dat Richard niet geslaagd was, maar met een zeer grote uitzondering toch een herkansing mag maken! Hij moet nog een 5 halen voor SDV en een 4,7 voor Nederlands wil hij toch nog gewoon slagen:). Nadat we het bericht te horen hadden gekregen hebben we onze zwem spullen gepakt en zijn we lekker naar het strand gegaan. Het was weer verschrikkelijk warm (35 graden) dus hebben we maar 2 parasollen gehuurd. Af en toe een heerlijke duik in het zeer heldere water koelde ook niet af.. het water was ook gewoon rond de 20 graden. Toen rond een uur of 3 terug gegaan naar ons hotel en ons even lekker opgefrist om daarna lekker te gaan eten bij 1 van de vele leuke restaurantjes. Het voordeel is als je hier vroeg eet dat je alles voor de helft van de prijs krijgt. Kortom een heerlijke maaltijd voor weinig geld!

Daarna nog even het shopping district van Miami beach ingegaan. Hier nog wat leuke spulletjes gekocht en toen doorgelopen naar het ‘bekende’ Miami Ink. De serie die veel uitgezonden wordt op Discovery Channel. Ze zaten nu op een andere locatie maar de indeling van de winkel was precies hetzelfde. Dus even naar binnen gegaan om een kijkje te nemen en hopelijk wat bekende gezichten te zien. Er was maar 1 iemand in de winkel en het was voor ons een onbekende aangezien het team wat eerst uit 4 man bestond, nu uit 20 man bestaat. Dus geen Ami, geen Chris, en geen Darrel. Dat was opzich wel jammer.. maar goed we zijn er geweest!

Toen nog even doorgelopen naar het Art Deco destrict. Dit is alleen een buurt met huizen en hotels die op een bepaalde manier gebouwd zijn. Daarna kwamen we uit aan de boulevard en toen via het strand lekker terug gelopen naar ons hotel.

Nu nog even lekker een biertje doen en daarna naar bed.. Morgen nog 1 dagje en dan zit het er helasa al weer op..

Tot morgen,

Groetjes ons!

Dag 15 – 18/06/2009

Hallo allemaal,

Hier dan echt het laatste berichtje van ons vanuit Miami. Vandaag echt nog een superdag gehad die we tot het uiterste benut hebben. Vanmorgen hadden we nog geen idee wat we zouden gaan doen. We zijn naar de Bay side Mall gegaan. Daar kun je eigenlijk kiezen uit verschillende activiteiten. Van een rondritje per bus die ook te water kan tot en met de helicoptervlucht. Zo’n helicoptervlucht kost ongeveer 55 dollar per persoon voor 5 minuten vliegen (6 mile) Uiteindelijk hebben we gekozen voor een boottripje. Dit bleek achteraf een zeer goede keus. Om 12.00 uur opgestapt. Mooie boot hoor. Queen Island heette deze boot.
Het was niet druk, maar dat wisten we al van onze taxichauffeur die vertelde dat het 40% minder was als vorig jaar om deze zelfde tijd. Op straat bieden de hotels een perfect ontbijt aan voor 4,75 dollar per persoon. Voor 18.00 uur kun je eten voor half geld. Dus ze doen er alles aan om de mensen toch op hun terras te krijgen. Doordat we de boottocht namen hadden we nu de kans om mooie opnamen te maken van de Miami Skyline. Die hadden we tot nu toe nog niet. Daarnaast voeren we langs STAR eiland. Hier hebben de grote sterren zich gevestigd met prachtige woningen. Gloria Estefan, Gulio Eglesias, Boeris Becker, Steffie Graf, de uitvinder van de Viagrapil, Dr. Philip Frost. De tocht duurde zo’n 1,5 uur. En het was lekker koel op het water. Het was eigenlijk weer niet te harden van de warmte. Nadat we de boottocht gedaan hadden, zijn we naar de shopping Mall gegaan in DADELAND Miami. Zo’n shopping Mall hebben we nog nooit gezien. Ontzettend groot en mooi. Elke winkel is onder speciaal design opgezet. We moesten wel met de Metro en trein daarna toe. Was ongeveer 25 minuten reizen. Ook wel weer speciaal. Nadat we terug zijn gekomen lekker gegeten en nog een keer in het donker gezwommen. Er zat wel onweer in de lucht verderop. Maar dit kon wel hoor.

Nu zo langzamerhand maar wennen aan het idee dat we weer terug gaan naar nederland. We hebben vanavond de vliegtuigstoelen gereserveerd. Vliegtijden zijn nog steeds hetzelfde. Dus hopen we dat dit zo blijft. Uitchecken uit het hotel hoeft pas om 12 uur. We moeten 14.20 op het vliegveld staan om 17.20 uur te vertrekken.

Alles is heel goed verlopen en als we terugkijken naar b.v. het eerste bezoek aan de Southfork Range dan lijkt dat alweer zo verschrikkelijk lang geleden !

We zullen zondag thuis behoorlijk aan de slag moeten. Wassen, strijken, Richard verder begeleiden naar zijn herexamen en alles wat er nog meer bij komt kijken.

Ik verwacht ook dat we pas op ma kostense haar verjaardag pas alles kunnen toelichten en het weekend erop wat andere bezoeken kunnen hebben of brengen.

Yvonne zal maandag weer gelijk aan de bak moeten. Ik ben de 22ste juni nog thuis maar zal Richard naar Goes brengen. Er mag nu niets meer fout gaan.

Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor de vele en leuke reacties tijdens onze reis. Dat was echt hartstikke leuk om op deze manier onze ervaringen met jullie uit te wisselen.

Tot ziens. We zullen alles in geuren en kleuren laten zien als het fotoboek en film weer klaar is.

Tot horens

RJ,Y,M,R

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.