Qingdao, China 2015

Dag 1 – 06/11/2015

Voor werk moest ik naar een beurs in Qingdao, wat in de Shandong provincie in China ligt. China heeft altijd hoog op mijn lijstje gestaan en om een weekendje met werk te combineren leek mij een prima oplossing!

Ik logeerde in het Crown Plaza Hotel wat uitstekend te noemen was! Het vorige hotel wat mijn bedrijf geboekt was vies en niet goed bevallen. Ik kan dan ook iedereen meteen aanraden om een goed hotel te boeken wanneer men naar China gaat. Het land en de mensen zijn echt vies… Iets wat ik wel verwacht had, maar wanneer je er midden in zit word het nog wat duidelijker. Daarnaast is de communicatie een zeer groot probleem. Er is bijna niemand die Engels spreekt waardoor ik mijzelf echt hulpeloos voelde. Taxi chauffeurs, caissière’s, mensen achter het loket bij KFC, het maakte niet uit.. Nergens kon ik mijzelf verstaanbaar maken. Gelukkig dat alle mensen in het Crown Plaza wel degelijk Engels spraken waardoor ik zeer opgelucht was!

Vrijdag ochtend ben ik vroeg uit bed gegaan om alles te gaan verkennen. Ik had een goede nachtrust en ontbijt gehad en was er klaar voor. Ik had mijzelf van te voren al ingelezen en dicht bij het hotel lag de Olympisch haven welke tijdens de zomerspelen van Beijing in 2008 voor alle zeilactiviteiten werd gebruikt. Op 10 minuten loopafstand was ik aan de kust en heb de haven verkent. Je vind er nog alle kenmerken terug: De Olympische Ringen, de enorme fakkel en alle gebruikelijke winkeltjes. Je kon duidelijk merken dat er destijds goed geïnvesteerd was en het zag er daarom erg ‘Westers’ uit. Ik heb wat goede foto’s kunnen maken (ondanks het slechte weer) en ben mijn weg vervolgd langs de kust. De rode sculptuur die 10 minuten verder lag, is kenmerkend voor Qingdao. Je komt deze dan ook op elke foto tegen en was een druk toeristisch punt. Uiteraard heb ik hier even stil gestaan om mijn weg te vervolgen via mooie parken en pleinen. Mijn uiteindelijke doel was om naar de tempels te gaan welke 2 uur verderop lagen. Het was dus een lange wandeling maar zeker de moeite waard.

Eenmaal aangekomen bij de tempels werd ik blij verrast. Eindelijk het beeld wat ik van China had verwacht! Tempels, monniken, boeddha’s, rust & zen. Het was een dorp waar monniken leefden en tegen een kleine vergoeding mocht je in het dorp kijken. Er waren meer dan 25 verschillende tempels, die elk een verschillende ‘god’ aanbid. Het was dan ook zeer interessant om dit allemaal te zien en kon prachtige foto’s maken. In dit dorp, net buiten de stad, heerste er complete rust. Een heerlijk gevoel! Na een uurtje hier rondgelopen te hebben, besloten om weer terug te keren. Ik had ondertussen al een 5 kilometer gelopen en moest nog terug. Daarnaast begon het ook weer te regenen dus het werd tijd voor een warme douche!

Na een lange wandeling weer teruggekomen in het hotel was het eerst tijd voor een lokaal Tsingtao biertje! Het is een wat zoeter bier, maar smaakte absoluut niet verkeerd. Het Crowne Plaza hotel had een leuke lounge bar waar het prima vertoeven was. Tegen etenstijd terug naar de hotel kamer gegaan en daar roomservice besteld. Heerlijke Nasi met Sate! Ik kom mijn avond wel door..

Dag 2 – 07/11/2015

De tweede dag was alweer aangebroken en had bij uit bed gaan, direct last van mijn knie. Door het vele lopen van de vorige dag kwam ik amper vooruit. Erg vervelend, want kon geen 100 meter lopen. Eerst maar een ontbijtje pakken. Dit was zeer goed te noemen en heb (voor het eerst) de tijd genomen om hiervan te genieten. Ik kon helaas nog steeds niet goed lopen dus heb wat paracetamol ingenomen en ben nog een paar uurtjes gaan slapen. Het was wederom zeer regenachtig en had mijn doelen de vorige dag al gehaald/ gezien. Rond de klok van 12 werd ik wakker en mijn knie was wat hersteld. Ik kon er dus weer op uit!

Ik heb de taxi gepakt richting het uiterste puntje van de stad wat zon 20 minuten rijden was. Hier waren nog wat tempels te zien welke ik nog graag wilde meepakken. Achteraf was het helaas niet zo bijzonder, maar heb ze toch mooi kunnen zien!

Het is veel hetzelfde, maar kreeg een goede indruk van China. Ondanks dat de mensen vies zijn en geen Engels kunnen spreken heb ik altijd het idee gehad dat ze zeer vriendelijk en aardig zijn. Ik zal ooit nog eens terug willen maar dan specifiek naar Beijing. Wanneer ik dit heb gezien, denk ik dat China voor mij wel genoeg is!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.